Veerkrachtig oud met jong

Stichting JOW! heeft van Fonds Nuts Ohra een subsidietoekenning ontvangen om vanaf 1 juni dit jaar in de wijk de AA-Landen ouderen aan jongeren te koppelen. Het project ‘Veerkrachtig oud met jong’ richt zich vooral op alleenwonende ouderen met één of meerdere fysieke beperkingen.

Jongeren van JOW! zullen gedurende één jaar actief zijn in de wijk om ouderen te benaderen en om de verbinding te zoeken. De essentie van het werk dat Stichting JOW! doet, is uitgaan van de kracht en mogelijkheden van ouderen. Jongeren ondernemen daarom ook niet iets vóór ouderen, maar mét ouderen. Op deze manier wordt geprobeerd om de veerkracht en de mogelijkheden tot participatie van een kwetsbare groep ouderen te vergroten.

Binnen dit project staan de begrippen veerkracht, participatie en wederkerigheid centraal. We zullen vooral op zoek gaan naar hoe ouderen met één of meerdere fysieke beperkingen toch nog een rol van betekenis kunnen spelen voor anderen. Wat kan deze kwetsbare, maar wel ervaren en veerkrachtige groep mensen ons leren?

Het project is opgedeeld in vijf fasen, welke hieronder kort staan beschreven:
Fase 0 (reeds begonnen): Opstellen werkplan met input van een breed veld van betrokkenen en werven van ambassadeurs in de wijk.
Fase 1: Voorbereiding en aankondiging van het project.
Fase 2: Een getrainde groep jongeren met herkenbare kleding zal actief zijn in de wijk onder begeleiding van de projectleider.
Fase 3: Ouderen uit de beoogde doelgroep worden gekoppeld aan jongeren.
Fase 4: Evaluatie, continuering project en mogelijk opschaling.

Speciaal voor dit project wordt er een nieuwe website gerealiseerd waarop alle ontwikkelingen op de voet zijn te volgen. Hier zal ook een gedetailleerdere beschrijving op komen van de te ondernemen stappen.

Neem contact op!

Wij reageren per ommegaande op vragen/verzoeken/opmerkingen die via onderstaand formulier worden verzonden!

Indien u zichzelf of iemand anders wilt aanmelden kunt dat doen via de aanmeldsectie.

Uw naam*

Uw e-mailadres*

Uw telefoonnummer

Uw bedrijf

Uw bericht*

Vink onderstaande aan:

Velden met een * zijn verplicht

Wij zijn nu ook bereikbaar via WhatsApp! Stuur uw vragen en verzoeken naar:

06 278 846 63

Maar hoe moet dat eigenlijk, “appen”? In deze video legt Elly uit hoe zij een contactpersoon toevoegt aan WhatsApp op haar iPhone. Voor een video met instructie voor andere telefoons klikt u hier.