Meld je aan!

Stichting JOW!koppelt jongeren aan ouderen. Voor wat hulp, voor een praatje, voor gezelligheid! Want er zijn heel veel ouderen in Nederland die dat wel kunnen gebruiken; leven in de brouwerij!
Lijkt jou het ook leuk om met regelmaat één of meerdere ouderen te bezoeken? Meld je dan aan!

Je doet dan namelijk niet alleen leuk en goed werk, je ontvangt ook een vergoeding van €4,50 per uur.


Om de koppelingen zo goed mogelijk te laten verlopen, maken we gebruik van onze eigen app! Wanneer je een profiel aanmaakt, nodigen we je uit voor een (online) kennismaking. Wanneer we je profiel activeren, kun je reageren op contactverzoeken van ouderen die wij via de app naar je toe “pushen”. Per uur ontvang je een vergoeding van €4,50.

Gewoon, voor de gezelligheid! Je bent vooral bezig om gezelligheid te brengen en om ouderen te helpen om betekenisvol en zelfstandig in het leven te (blijven) staan. Het is geen zwaar werk, maar wel dankbaar werk. Ouderen zijn ook erg benieuwd naar de wereld waarin “die jeugd” tegenwoordig leeft.

JOW! voert geen zorgtaken uit! Wat je wel doet is bijvoorbeeld een stuk wandelen, een spelletje doen, fotoboeken bekijken, shoppen, meegaan bij tandarts- en doktersbezoeken, etc. Ook kan het zijn dat je een oudere gaat helpen met de iPad of een smartphone. Meestal stem je de activiteit zelf af met de oudere. De tijden waarop je afspreekt met ouderen zijn meestal ook zelf in te plannen.

De omgang met ouderen moet in de eerste plaats iets zijn wat je leuk vindt. Je bent in staat om ouderen aan te steken met je enthousiasme en je houding is actief en niet betuttelend en je durft initiatief te nemen. Wij vinden het belangrijk dat ouderen kunnen blijven rekenen op gezelligheid. We proberen je daarom zoveel mogelijk aan een vaste oudere/aan vaste ouderen te koppelen. Meedoen met JOW! is al mogelijk vanaf één uur per week.