Meld je aan!

JOW! (Jong met Oud Welzijnsinitiatief) verbindt jongeren aan ouderen voor het ondernemen van betekenisvolle activiteiten. Dit kan door jongeren één-op-één te koppelen aan ouderen voor een langdurige relatie, maar ook door middel van het organiseren van activiteiten.

Lijkt jou dit ook leuk? Meld je dan aan, want JOW! is altijd op zoek naar enthousiaste jongeren!


Aanmelden:

Beschik je over een telefoon met Android? Meld je dan aan via de app van Stichting JOW!:

Klik hier om meteen naar de Google Play store te gaan.

De App voor iOS is vanaf 21 september beschikbaar. Heb je iOS en wil je niet wachten met aanmelden, vul dan het formulier in:

Voornaam + achternaam (verplicht)

Geboortedatum (verplicht)

Straat en huisnummer (verplicht)

Postcode en woonplaats (verplicht)

Mobiel nummer (verplicht)

E-mailadres (verplicht)

Opleiding (verplicht)

Toon aan dat je geen robot bent:

Stichting JOW! koppelt jongeren aan ouderen voor allerlei doeleinden. Sommige ouderen hebben ergens hulp bij nodig, andere ouderen willen juist een leuke activiteit ondernemen. De ouderen betalen vanuit hun eigen vermogen een bijdrage waarmee wij jou van een passende vergoeding kunnen voorzien van maximaal €4,50 per uur. Om de koppelingen zo goed mogelijk te laten verlopen, maken we gebruik van onze eigen app!

 

Als jongere van JOW! ben je voornamelijk bezig om gezelligheid te brengen en om ouderen te helpen om betekenisvol en zelfstandig in het leven te (blijven) staan. En daar krijg je ook nog eens een vergoeding voor. Het is geen zwaar werk, maar wel dankbaar werk. Ouderen zijn ook erg benieuwd naar de wereld waarin “die jeugd” tegenwoordig leeft, waarbij ze vaak met mooie vergelijkingen komen uit hun eigen rijke verleden. Dus waarom werken bij JOW? Gewoon, voor de gezelligheid!

 

JOW! voert geen zorgtaken uit! Wat je wel doet is bijvoorbeeld een stuk wandelen, een spelletje doen, fotoboeken bekijken, shoppen, meegaan bij tandarts- en dokterbezoeken, etc. Ook zul je geregeld activiteiten uitvoeren met behulp van nieuwe technieken zoals een iPad of een smartphone. Je kunt de activiteiten afstemmen met de oudere die je bezoekt.

 

De omgang met ouderen moet in de eerste plaats iets zijn wat je leuk vindt. Je bent in staat om ouderen aan te steken met je enthousiasme en je houding is actief en niet betuttelend en je durft initiatief te nemen. Je bent er alert op wat iemand wel en niet kan. Wij vinden het belangrijk dat ouderen kunnen blijven rekenen op gezelligheid. We proberen je daarom zoveel mogelijk aan een vaste oudere/aan vaste ouderen te koppelen. De tijden waarop je afspreekt met ouderen zijn in overleg met JOW! en met de ouderen gedeeltelijk zelf in te plannen. Het is al mogelijk vanaf één uur per week.

 

Voor je gaat aanmelden eerst nog wat meer informatie opvragen doe je door te mailen aan info@jow-nederland.nl of stuur ons een appje via 06-27884663.